Waar vind je gelijkgestemden als activist?

Als je zelf actief bezig bent met het verbeteren van de wereld, of dat nu op globaal of lokaal niveau is, dan is het essentieel dat je de juiste mensen achter je hebt. Hoewel je natuurlijk altijd je eigen familie en vrienden warm kan maken voor activistische projecten en ecologische problemen, is het ook een goed idee om actief op zoek te gaan naar mensen die al in die wereld aan het werk of actief zijn.

Hoe doe je dat nu, en waar vind je die mensen? Hieronder lees je meer!

Zo vind je snel gelijkgestemden als activist!

Als activist voel je je misschien regelmatig buitengesloten, of heb je moeite met het vinden van mensen die op dezelfde manier naar globale en ecologische problemen kijken als jijzelf. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat manieren om gelijkgestemden te vinden:

1. Zoek op online fora

Een van de meest vanzelfsprekende plaatsen waar je gelijkgestemden kunt vinden tijdens je carrière als activist zijn online fora. Dergelijke platforms maken het zoveel gemakkelijker voor mensen om in contact te komen met anderen met dezelfde overtuigingen en ideologie. Het voordeel? De meeste fora zijn vrij toegankelijk, waardoor je in korte tijd tijd al heel wat interessante mensen leert kennen, of misschien zelfs grote organisaties!

2. Bezoek gespecialiseerde websites

Daarbij kan je ook lid worden van grote instanties of organisaties die zich op globaal niveau bezighouden met activisme. In bepaalde gevallen met je hiervoor een bijdrage betalen, maar er bestaan ook heel wat organisaties die gratis leden aannemen. Het grootste voordeel van deze aanpak is dat je niet alleen lid bent van een grote, gelijkgestemde groep maar ook toegang hebt tot handige informatie over activisme!

3. Probeer lid te worden van Telegramgroepen

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat steeds meer Telegram groepen de kop opsteken, en dat je daar als activist zeker gebruik van kunt maken. Telegram is een beetje als WhatsApp, maar dan vooral in functie van grotere groepen, vaak met een sociaal of ecologisch karakter. Lid worden van zo’n groep voor activisme is een van de beste beslissing die je kunt maken als je je netwerk snel wilt uitbreiden!